Novinkou mezi stoprocentními šťávami je džus z granátových jablíček. Bio granátová šťáva má vysoký obsah vitamínů, minerálů, organických kyselin a antioxidantů.
Granátová šťáva je z Ázerbájdžánu, který patří mezi tradiční země produkující velké množství vysoce kvalitního ovoce. Více informací zde.
Sojové řízečky s obalovací směsí
Společnost Pragosoja, přichází na trh s novým výrobkem.
Touto "horkou" novinkou
jsou sojové řízečky s obalovací směsí. Snadná příprava, bez chemické konzervace, je nenáročný na skladování, obalovací směs je bezvaječná. Více informací zde.
Tortellini
TORTELLINI jsou plněné bezvaječné těstoviny vhodné pro vegetariány i vegany, které se vyrábí se třemi druhy náplní: uzené tofu, pikantní sojové maso, hlíva ústřičná.
Jsou vhodné i pro kardiaky, diabetiky, alergiky na kravské mléko, rovněž pro sportovce apod.
je kameninový výrobek určený pro domácí přípravu zeleniny - formou mléčného kvašení. Pikles, vychází z dlouholeté tradice. Naši předkové si kvašením připravovali zeleninu hlavně přes zimu, protože se jednalo o zaručenou konzervaci bez ztráty vitamínů, jež byly právě v zimních měsících potřebné pro nedostatek zeleniny čerstvé. Toto „know how“ bylo předáváno z generace na generaci a je bohužel škoda, že ta naše vlivem „doby“ o něm moc neví.
Typickou surovinou je např. zelí, do kterého se přidávají různá koření nebo i jablka pro zpestření.
Více informací zde
Mladý ječmen - Green Barley
Nový výrobkem ze světa zelených potravin, je prášek z výhonků mladého ječmene Green Barley. Mladý ječmen je vynikající zelený nápoj, který ovlivňuje řadu nemocí tím, že napomáhá optimálnímu fungování našeho organismu. V každém semínku je skryto vše co z něj vyroste, je v něm obrovská energie. Po vyklíčení má rostlinka v tomto raném období velmi vysoké množství energie a živin, které příjmá z přírodních zdrojů (tedy ze slunce, země, vody a vzduchu). Více informací
zde
Sojový salám s příchutí salami.
Zajímavou novinkou na českém trhu alternativních a vegetariánských potravin je Sojový salám s příchutí salami. Vzhledově i chuťově
je salám velmi podobný konvenčním salámům, (až k nerozeznání), přesto je ... Více informací zde
VEGIWASH
Je nový přípravek na čištění ovoce a zeleniny, který byl specielně vyvinut , aby účinně a bezpečně odstraňoval zbytky pesticidů které se nacházejí na povrchu ovoce a zeleniny. Ty představují velké zdravotní riziko a jsou jimi blahodárné účinky ovoce a zeleniny znehodnocovány.
WEGIWASH se snadno používá , čistí ovoce a zeleninu a obnovuje jejich přírodní charakter.
Marináda, která neobsahuje chemické konzervační prostředky, zvýrazňovače chuti, umělá sladidla a umělá barviva. Marinování je nakládání různých druhů potravin (např. robi, tofu, seitan, sójových plátků, hub apod.) nebo jejich kombinace do nálevu s cílem hloubkového ochucení a zjemnění surovin před tepelnou úpravou. Při přípravě vánoční tabule, či svátečního jídla můžeme potravinu nechat marinovat podle druhu i několik dní .
Novinkou na českém trhu mezi odšťavňovači je ruční odšťavňovač Healthyjuicer. Lisuje šetrně
za pomalých otáček. Byl navržen na základě dlouholetých zkušeností s čerstvými šťávami a jejich přípravou v USA. Je vhodný zejména pro odšťavňování listové zeleniny, bylin a mladých listů obilí (tzv. wheatgrass), ale také mnoha druhů ovoce a zeleniny.
Lepicol je zajímavý přípravek vyrobený z přírodních ingrediencí, které napomáhají střevům v jejich řádném fungování a při tom nemá projímavé účinky. Při jeho užívání dvakrát denně vašemu tělu dodá dostatečný příjem vlákniny k tomu, aby byl zajištěn pravidelný pohyb stolice ve střevech, zároveň však poskytuje přátelské bakterie, které jsou také důležité k udržování zdravé rovnováhy ve střevech.
Vtipná kaše je vhodná a zdravá náhrada čokolády a jiných sladkostí. Suroviny použité při výrobě nebyly tepelně zpracovány a hodnotné látky obsažené v medu i sezamu , který obsahuje, jsou proto pro nás spotřebitele zachovany.
Mořské zeleniny mají vysoký obsah minerálů vápník, hořčík, železo, zinek, jód, sodík, vitamíny, bílkoviny, vlákninu. Asi nevíte, o možnosti mít tuto řasu doma, nejen do polévek, ale ve své lékárničce pro její účinky. Pokud se například říznete do prstu ...
Surové kokosové mléko je nový čerstvý nápoj pro zdraví. Zatím jej nabízí supermarkety Billa v chladících boxech pro potraviny s krátkou dobou spotřeby.
Novinkou v nápojích je kozí mléko, které působí kladně na výstavbu a obnovu buněk, podílí se na jejich ochraně před škodlivými vlivy prostředí a tím pomáhá vašemu zdraví a kondici.
Sojové boby jsou prorostlé určitou plísní to je tempeh. Je zajímavý tím, že obsahuje všechna vitamíny řady B, je to takový vitamínový komplex, včetně vitamínu B12. Vitamín B12 je produktem toho, jak plíseň dýchá.Tempeh můžeme zařadit pro výživu malých dětí, dospělých, nemocných či dříve narozených, a také u vrcholových sportovců.
Javorový sirup je přírodní sladidlo výborné chuti. Používá se do cukroví, oslazení čaje, pro výrobu palačinek, do výroby hořčice Německého typu. Je to další přírodní varianta zdravého slazení ... Více informací zde
Bylinné kávy
Bylinné kávy neobsahují kofein, ani jiné návykové látky. Jemně uklidňují mysl a odstraňují duševní vyčerpanost,
kterou nahrazují pocitem svěžesti a jasné mysli. Jsou v Indii
patentovány jako ajurvédský lék. Zajímavé je množství na přípravu stačí 1/4 čajové lžičky na šálek. Můžeme podávat také s mlékem (např.sojovým). Více informací zde
Jablečné trubičky
Zajímavý výrobek pro mlsání je ovocná pochoutka ze sušené jablečné dřeně. Více informací zde
Mool Café
Mool Café je unikátní ajurvédický nápoj chuti blízké kávě. Díky svým léčebným vlastnostem je vynikající alternativou nežádoucích účinků kofeinu. Zatímco káva ve svém účinku po zažití zvyšuje kyselost, Mool café má blahodárný vliv na zažívání. Působí protistresově, celkově příjemně uvolňuje a přitom pozvolna zvyšuje bdělost, aniž by organizmus přiváděla do vybuzeného stavu.
Můžete ho použít všude tam, kde nechcete použít vejce - obalování jako řízek, knedlíky, buchty, palačinky, a podobně. Je to jednoduché jedno vejce = 1 polévková lžíce Vajahitu tj. 10 gramů, pokud chcete Vajahit použít jako žloutek, rozšlehá se ve 20 ml.vody. Při použití jako běžné vejce ve 40 ml. vody.
Dáte si utopence, nyní je možné připravit si toto konvenční jídlo, také pro ty, kteří se nechtějí spolupodílet na zabíjení. Můžete si připravit z výrobku Klaso klobása společnosti NUTRIKOMPLEX. Recept na přípravu najdete zde.
Vyzískaný z kokosového ořechu - chuti velejemné - kokosové aroma nepřítomé.
Neobsahuje žádné chemické ani konzervační látky. Bod tání +25 stupňů celsia (pod tímto bodem tuhý, jinak tekutý). Změna skupenství nemá na kvalitu oleje vliv.
Doporučené použití:
Přímo na chléb a pečivo, podobně jako máslo či sádlo. Dále při tepelné úpravě pokrmů vhodný ke smažení i pečení a přípravě jemných křehkých moučníků a pečiva.
Nedávno jsme uvedli informace o mlýnku na obilí. Nyní máme pro vás novinku: Domácí pec na chleba.
Pěkně si pomeleme obilí (např. špaldu, poznámka. Špalda je prastará obilnina vyjímečná svým složením i chutí, má vysoký podíl proteinů (17% ), kvalitní tuk (2%), s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin, uhlohydráty (68%), vyšší obsah Mg, Ca, K, P, Zn, vysoký obsah vitamínů (mg/100g) : B1 -0,64, B2-0,22,PP-0,6, a další, vysoký obsah vlákniny (8,8%) podporuje trávení a střevní peristaltiku. Více informací zde.
Vegetariánská tlačenka
Vyrobila ji česká firma Eurobi a naše redakce měla jako první možnost ji ochutnat.
Výrobek je velmi chutný, dá se zmrazit, a s cibulí a čerstvým chlebem nemá chybu. Vzhledem k tomu, že se jedná o zcela nový výrobek, výbobce recept a složení tají. Podařilo se nám zjistit, že jako pojidla byl použit agar, robi (rostlinná bílkovina) a směs okořeněné zeleniny. Čeho všeho se ještě nedočkáme. Dobrý nápad
Na mlýnku lze s úspěchem drtit pšenici, žito, oves, pohanku, rýži, kukuřici, proso,, ale též i kmín, nové koření, , skořici a hřebíček. Průchodnost 15 kg/hod.