![]() ![]() | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
zpět |
![]() |
![]() Mool Café
Návod na přípravu různých variant nápoje: 1. Obecný recept Svaříme cca 1 čajovou lžičku v 1/8 vody (polovina čtvrtlitrového šálku) s 1-2 lžičkami cukru po dobu 1-2 minut. Necháme ustátnebo přefiltrujeme (pití sedliny není na závadu. Na 1 díl Mool Café přidáme 1-3 díly teplého mléka a dosladíme podle chuti. 2. Recept pro Gurmány Pokud chceme dosáhnout dokonalého smíšení všech ingrediencí, jejichž výsledkem je velmi lahodná chuť, doporučujeme postupovat následujícím způsobem: Svaříme cca 1-1,5 čajové lžičky Mool Café s necelým 1/4 l vody, s 1-2 lžičkami cukru, po dobu 2-5 minut až se podstatná část vody vyvaří. Necháme ustát a slijeme a přefiltrujeme. Do téže nádoby přidáme 1 díl Mool Café, 2-5 dílů plnotučného čerstvého mléka a znovu přivedeme k varu. Dosladíme podle chuti. 3. Mool Café s kardamonem (" Indická káva se vším všudy") Postupujeme jako v receptu pro Gurmány, pouze do směsi na začátku vaření přidáme na špičku lžičky mletého nebo cca 1/4 lžičky loupaného kardamonu a sladíme surovým třtinovým cukrem, který je mnohem hodnotnější a bohatší než bílý rafinovaný cukr. Výsledkem je lahodný, exoticky chutnající nápoj. 4. Dámská káva Připravujeme podle receptu pro gurmány v poměru 1 díl Mool Café na 3-4 díly mléka, možno vylepšit kápnutím smetany.Výsledkem je sametová chuť přinášející pocit pohody.
Připravujeme podle receptu pro gurmány, na konec přidáme špetku skořice. 6. Recepty pro diabetiky Všechny výše uvedené recepty jsou vhodné taktéž pro diabetiky, kdy cukr budete nahrazovat vlastním používaným sladidlem. Káva je také lahodná, má specifickou chuť a mnozí si ji zamilovali také v této přírodní podobě. | ![]() | ![]() |