receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitStará paní na pláži ...
Nezatěžovat zemi ...


zpět na zajímavosti



Kozí mléčný nápoj














Kozí mléko je velmi významný nápoj, jehož složení je jiné než u kravského mléka. Obsahuje minerální soli vápníku, hořčíku, sodíku, draslíku, a fosforu, soli stpových prvků: mědi, zinku, manganu, titanu, chrómu, a kobaltu, vitamínu B12 a kyseliny listové. Lepší stravitelnost je způsobena rozměry a složením tukových částic, které jsou rozptýleny v malých kuličkách (podobně jako u mléka mateřského).

Pozitivní účinky kozího mléka prokázaly lékařské průzkumy například u těchto nemocích: prevence nádorových onemocnění, onemocnění trávicího traktu, při stresu a migrénách, při alergiích, revmatické bolesti, kožní alergie a ekzémy.

Kozí mléko působí kladně na výstavbu a obnovu buněk, podílí se na jejich ochraně před škodlivými vlivy prostředí a tím pomáhá vašemu zdraví a kondici.

red