receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitStará paní na pláži ...
Nezatěžovat zemi ...


zpět na zajímavosti



Teriyaki - marinovací omáčka


TERIYAKI - marináda neobsahuje chemicky hydrolyzované rostlinné proteiny a tím i karcinogeny 3 – MCPD (3 – chlorpropan – 1,2 – diol), chemické konzervační prostředky, zvýrazňovače chuti, umělá sladidla a umělá barviva.

Jejím základem je přírodně fermentovaná sójová omáčka, jejíž chuť je pro potřeby marinování zvýrazněna směsí koření (česnek, cibule, zázvor, víno a chilli). Marinování je nakládání různých druhů potravin (robi, tofu, seitan, sójových plátků, hub apod.) do nálevu s cílem hloubkového ochucení a zjemnění surovin před tepelnou úpravou. Při použití Teriyaki marinády dle návodu, již není nutné používat žádná další ochucovadla, jídlo je ochuceno přírodní a zdravou cestou.

Základem tohoto tekutého ochucovadla je vysoce kvalitní přírodně fermentovaná sójová omáčka. Tato přírodně fermentovaná omáčka se vyrábí tradiční fermentací rozdrcených sójových bobů, pražené pšenice, vody a soli za přítomnosti fermentačních kultur (plísně aspergillus oryzea a bakterií mléčného kvašení). Fermentací dochází k dokonalému štěpení bílkovin, sacharidů a tuků. Po dokončení fermentace, která trvá několik měsíců, je vytvořena řada významných senzoricky aktivních látek.

Složení: Přírodně fermentovaná sójová omáčka (voda, fermentovaná sója a pšenice, sůl), cukr, ocet, révové víno, přírodně identické aroma. Obsah soli max. 20%.

Použití: Používá se jako přírodní dochucující přípravek při přípravě hotových jídel, polévkových základů a polévek - štáv, omáček, omáček k těstovinám, orientálních omáček a orientálních jídel - dresingů, majonézových salátů a pikantních omáček Nebo k dochucení hotových jídel přímo na stole. Zde je ukázka při použití tofu.

red