![]() ![]() | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
zpět na zajímavosti |
![]() |
![]() Teriyaki - marinovací omáčka
Jejím základem je přírodně fermentovaná sójová omáčka, jejíž chuť je pro potřeby marinování zvýrazněna směsí koření (česnek, cibule, zázvor, víno a chilli). Marinování je nakládání různých druhů potravin (robi, tofu, seitan, sójových plátků, hub apod.) do nálevu s cílem hloubkového ochucení a zjemnění surovin před tepelnou úpravou. Při použití Teriyaki marinády dle návodu, již není nutné používat žádná další ochucovadla, jídlo je ochuceno přírodní a zdravou cestou. Základem tohoto tekutého ochucovadla je vysoce kvalitní přírodně fermentovaná sójová omáčka. Tato přírodně fermentovaná omáčka se vyrábí tradiční fermentací rozdrcených sójových bobů, pražené pšenice, vody a soli za přítomnosti fermentačních kultur (plísně aspergillus oryzea a bakterií mléčného kvašení). Fermentací dochází k dokonalému štěpení bílkovin, sacharidů a tuků. Po dokončení fermentace, která trvá několik měsíců, je vytvořena řada významných senzoricky aktivních látek. Složení: Přírodně fermentovaná sójová omáčka (voda, fermentovaná sója a pšenice, sůl), cukr, ocet, révové víno, přírodně identické aroma. Obsah soli max. 20%. Použití: Používá se jako přírodní dochucující přípravek při přípravě hotových jídel, polévkových základů a polévek - štáv, omáček, omáček k těstovinám, orientálních omáček a orientálních jídel - dresingů, majonézových salátů a pikantních omáček Nebo k dochucení hotových jídel přímo na stole. Zde je ukázka při použití tofu. | ![]() | ![]() |