Zpět na recepty Zpět na labužníka |
Utopenci Potřebujeme: Při plnění do 7 dcl. sklenice 3 kusy opékáčků, nebo výrobky od Cibuli. Ocet, bobkový list, sojovou omáčku. Příprava nálevu: poměr 3 díly vody na jeden díl octu (použit byl obyčejný, můžete zkusit např. jablečný, citronový, vinný a napište nám svou zkušenost. Co vám nejvíce chutnalo :-) Nálev okořeníme bobkovým listem, červeným pepřem, trochou sojové omáčky a necháme přejít varem (asi 3minuty), tím je nálev hotov. Můžete také zkusit ochucení nálevu dle vlastní chuti. Plnění do sklenice: Cibuli pokrájíme na kolečka a pokládáme jako spodní vrstvu. Klobásy pořádně propícháme jehlou nebo jehlicí, aby se nálev dostal dovnitř. Poté vložíme klobásy (u 7 dcl. sklenice na patro 2 poloviny klobásy) a každou vrstvu pořádně stlačíme (např. víčkem), tak postupujeme až po okraj sklenice. Ještě jednou stlačíme a opatrně vléváme odstátý nálev. Po nalití, špejlí odstraníme vzduchové bubliny a necháme alespoň 6 dní odležet. Podáváme s čerstvým chlebem.
Doporučujeme vydržet minimálně těch 6 dní, čím déle tím lépe :-) budou obzvláště uleželé! První sklenice padla po dvou dnech a nebylo to ještě ono. Originální recepturu serveru Vegetarian.cz na utopence můžete připravit, například tam, kde se v jedné rodině stravují vegetariánsky i konvečně. |