Zpět na recepty Ražniči Utopenci Houbový štrůdl Pikantní párečky Pizza s robi a ... Kuskus a oříšky a ... Nakládaný hermelín Laktovegetariánské fondue Zeleninové placky z hrašky Lilky zapečené s rajčaty a parmazánem Cibule v hrašce |
Recepty pro labužníky
Francouzské brambory Brambory, Mexická zelenina, Vegeťáky,Tandori masala, sůl, koriandr,Mléko (může být sojové), tavený sýr Mezitím co se vaří brambory ve slupce, připravíme si zeleninovou směs. Na oleji necháme zpěnit koriandr, přidáme na kolečka nakrájené vegeťáky a mexickou zeleninu ( kukuřice, červená paprika, hrášek, fazolky,) a krátce podusíme ve vlastní šťávě. Nakonec přisypeme tandori masalu (směs koření, kde převládá mletá červená paprika) a promícháme. Do vymaštěné formy střídavě klademe plátky brambor a vrstvu zeleninové směsy. Povrch zalijeme mlékem, v kterém je rozšlehaný tavený sýr (Apetito nebo Tomík ). Zapečeme v troubě. Klaso na mrkvi Klaso 2x mrkev Rajče Cibule Koriandr, černé hořčičné seménko, řecké seno, chilli, adžvájen Na oleji zpěníme koriandr, hořčičné semínko, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přisypeme na kostky nakrájené klaso, rajče, nastrouhanou mrkev a podlijeme trochou vody. Dochutíme kořením a osolíme. Podáváme třeba s bramborami se špenátem nebo s rýží. Kynutý táč s rybízem
1 hrnek celozrnné mouky 1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnek namíchat pol. a cel. moukou koriandr, sůl mléko, kvasnice, cukr 5 lžic oleje drobenka: máslo, mouka, cukr V míse promícháme mouku, zalijeme ji kváskem, přidáme koriandr, olej a sůl. Řidší těsto necháme nakynout a rozetřeme na vymaštěný plech. Sypeme kompotovaným nebo zmrazeným ovocem a drobenkou. Robi v mouce
2 lžíce celozrnné mouky 1 lžíce hladké mouky 1lžička tandori masaly nebo červené papriky špetka mletého pepře špetka mletého kmínu špetka mletého lněného semínka špetka soli Smícháme všechny suché přísady a obalujeme v nich osolené plátky robi. Krátce osmažíme z obou stran. Podáváme s bramborami a zeleninovou oblohou. "Unklbens" klaso Klaso kostky 3 rajčata 1 zelená paprika protlak, zásmažka koriandr, kumín, černé hořčičné semínko sůl, 1 lžička cukru Rozpálíme olej s kumínem, koriandrem ( obojí maximálně půl lžičky), hořčičným semínkem. Po chvilce přisypeme klaso a zeleninu, podusíme až rajčata změknou. Osolíme, ocukrujeme, přidáme protlak a zásmažku. Podáváme s rýží. |