receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty

Ražniči

Utopenci

Houbový štrůdl

Pikantní párečky

Pizza s robi a ...

Kuskus a oříšky a ...

Nakládaný hermelín

Laktovegetariánské fondue

Zeleninové placky z hrašky

Lilky zapečené s rajčaty a parmazánem

Cibule v hrašce

Recepty pro labužníky


Francouzské brambory

Brambory, Mexická zelenina, Vegeťáky,Tandori masala, sůl, koriandr,Mléko (může být sojové), tavený sýr

Mezitím co se vaří brambory ve slupce, připravíme si zeleninovou směs. Na oleji necháme zpěnit koriandr, přidáme na kolečka nakrájené vegeťáky a mexickou zeleninu ( kukuřice, červená paprika, hrášek, fazolky,) a krátce podusíme ve vlastní šťávě. Nakonec přisypeme tandori masalu (směs koření, kde převládá mletá červená paprika) a promícháme.


Do vymaštěné formy střídavě klademe plátky brambor a vrstvu zeleninové směsy. Povrch zalijeme mlékem, v kterém je rozšlehaný tavený sýr (Apetito nebo Tomík ). Zapečeme v troubě.





Klaso na mrkvi

Klaso

2x mrkev

Rajče

Cibule

Koriandr, černé hořčičné seménko, řecké seno, chilli, adžvájen

Na oleji zpěníme koriandr, hořčičné semínko, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přisypeme na kostky nakrájené klaso, rajče, nastrouhanou mrkev a podlijeme trochou vody. Dochutíme kořením a osolíme. Podáváme třeba s bramborami se špenátem nebo s rýží.


Kynutý táč s rybízem

1 hrnek celozrnné mouky

1 hrnek polohrubé mouky

1 hrnek namíchat pol. a cel. moukou

koriandr, sůl

mléko, kvasnice, cukr

5 lžic oleje

drobenka: máslo, mouka, cukr

V míse promícháme mouku, zalijeme ji kváskem, přidáme koriandr, olej a sůl. Řidší těsto necháme nakynout a rozetřeme na vymaštěný plech. Sypeme kompotovaným nebo zmrazeným ovocem a drobenkou.


Robi v mouce

2 lžíce celozrnné mouky

1 lžíce hladké mouky

1lžička tandori masaly nebo červené papriky

špetka mletého pepře

špetka mletého kmínu

špetka mletého lněného semínka

špetka soli

Smícháme všechny suché přísady a obalujeme v nich osolené plátky robi. Krátce osmažíme z obou stran. Podáváme s bramborami a zeleninovou oblohou.


"Unklbens" klaso

Klaso kostky

3 rajčata

1 zelená paprika

protlak, zásmažka

koriandr, kumín, černé hořčičné semínko

sůl, 1 lžička cukru

Rozpálíme olej s kumínem, koriandrem ( obojí maximálně půl lžičky), hořčičným semínkem. Po chvilce přisypeme klaso a zeleninu, podusíme až rajčata změknou. Osolíme, ocukrujeme, přidáme protlak a zásmažku.

Podáváme s rýží.