400 g loupaných rajčat
(čerstvých nebo konzervovaných)
120 g parmazánu, 300 g mozarelly
hladká mouka, olivový olej
bazalka, sůl
Postup:
Lilky oloupeme a nakrájíme na plátky o síle 1cm. Osolíme je a necháme asi dvacet minut odležet. Poté plátky opláchneme, osušíme a zlehka obalíme v hladké mouce.
Obalené plátky osmažíme do zlatova na oleji a odkládáme na papírový ubrousek pro odstranění přebytečného tuku.
Na oleji zpěníme nakrájený česnek, přidáme nakrájená loupaná rajčata (čerstvá rajčata lze lehce sloupnout, jestliže je spaříme horkou vodou), přidáme bazalku, sůl a lehce podusíme.
Mozarellu nakrájíme na plátky.
Do zapékací misky střídáme vrstvy osmažených plátků lilků, rajčatové omáčky, mozarelly.
Poslední vrstvu rajčatové omáčky posypeme nastrouhaným parmazánem a bazalkou. Pečeme ve středně horké troubě asi půl hodiny.