Zpět na recepty |
Pizza s robi a pohankou 250 ml pšenice 100 ml pohanky sůl, oregano kvasnice (asi 20g, půl kostky) 3 lžíce oleje Ve vlažné vodě necháme vzejít kvasnice a poté pomeleme pšenici i pohanku. Zaděláme těsto, okořeníme, podle potřeby podlijeme vodou tak, aby bylo polotuhé. Těsto necháme v pokojové teplotě vykynout. Mezitím připravíme směs robi. 1 velkou cibuli 3 plátky robi 1 rajčatový protlak 3 lžíce kečupu 2 stroučky česneku kumín, hořčičné semínko, sůl, olej Osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme na nudličky nakrájené robi. Chvíli smažíme a postupně přidáme namleté koření, sůl, rajčatový protlak a prolisovaný česnek. Směs můžeme nechat částečně vychladnou . Vrátíme se k těstu, které rozetřeme na olejem vymaštěný plech a rozprostřeme na ně směs s robi. Pečeme v troubě na 200 - 220 stupňů C asi půl hodiny. Před koncem pečení posypeme těsto nastrouhaným sýrem. Kdo máte rádi vůni pohanky, přejeme vám dobrou chuť. Komu se zdá aroma pohanky příliš silné, nechejte pizzu vychladnout. Vůně pohanky z velké části vyprchá. Zde nám můžete poslat Váš recept, děkujeme. |