receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Hlavní jídla
Polévky
Přílohy
Omáčky
Pomazánky
Pečivo
Buchty
Saláty
Indická jídla
Pro labužníky
Farmacie v kuchyni
Různé
Sezoní
Nápoje

Recepty o Judity

Čočkový salát

Čočku necháme přes noc namočit a po té ji uvaříme ve slané vodě. Do čočky vmícháme nakrájená rajčata a balkánský sýr. Můžeme dochutit sojanézou. Je to velmi jednoduché a dobré.

Kuskusový salát

Na pánvičce orestujeme papriku a přidáme rajčata. Dusíme. Pokapeme větším množstvím sojové omáčky a zalijeme půlkou hrnečku vývaru (zeleninový bujon), přidáme nevařený kuskus a mícháme. Necháme chvíli odležet, aby kuskus nabyl a posypeme nastrouhaným sýrem.

Humus - lze použít i jako pomazánku

Necháme přes noc namočenou a po té uvaříme ve slané vodě. Dáme do mixéru spolu se solí, pepřem, česnekem a olivovým olejem a umixujeme. Pokud umixujeme nahrubo použijeme jako pomazánku nebo múžeme humus naplnit do arabského chleba spolu se zeleninou a sojanezou.

Květáková polévka

Na oleji orestujeme nevařené brambory a květák. Dále zasypeme hladkou moukou na zahuštění. Přilijeme vodu a necháme vařit. Podle množství vody vhodíme kostky bujonu. Když máme květák i branbory uvařené, odstavíme z ohně a vmícháme majoránku.

Vegan salát klasika

Nakrájíme čínské zelí a nastrouháme mrkev. Zalijeme vinným octem smíchaným s olejem a přidáme nasekané ořechy nebo slunečnicová semínka.

Zelný s jablkem

Kysané zelí smíchame s nastrhouhaným jablkem a zasypeme kmínem.

Vitamínová bomba

Čínské zelí, červená řepa a nastrouhaný křen.

Tofu burger

Plátky uzeného tofu orestujeme na pánvi. Vložíme do rozříznuté housky, zalijeme trochou sojanézy a dáme nastouhanou mrkev najemno, můžeme přidat i další zeleninu, ale takhle to bohatě stačí.

Dobrou chuť

Judita K.