Hlavní jídla Polévky Přílohy Omáčky Pomazánky Pečivo Buchty Saláty Indická jídla Pro labužníky Farmacie v kuchyni Různé Sezoní Nápoje |
Recepty o Judity Čočkový salát Čočku necháme přes noc namočit a po té ji uvaříme ve slané vodě. Do čočky vmícháme nakrájená rajčata a balkánský sýr. Můžeme dochutit sojanézou. Je to velmi jednoduché a dobré. Kuskusový salát Na pánvičce orestujeme papriku a přidáme rajčata. Dusíme. Pokapeme větším množstvím sojové omáčky a zalijeme půlkou hrnečku vývaru (zeleninový bujon), přidáme nevařený kuskus a mícháme. Necháme chvíli odležet, aby kuskus nabyl a posypeme nastrouhaným sýrem. Humus - lze použít i jako pomazánku Necháme přes noc namočenou a po té uvaříme ve slané vodě. Dáme do mixéru spolu se solí, pepřem, česnekem a olivovým olejem a umixujeme. Pokud umixujeme nahrubo použijeme jako pomazánku nebo múžeme humus naplnit do arabského chleba spolu se zeleninou a sojanezou. Květáková polévka Na oleji orestujeme nevařené brambory a květák. Dále zasypeme hladkou moukou na zahuštění. Přilijeme vodu a necháme vařit. Podle množství vody vhodíme kostky bujonu. Když máme květák i branbory uvařené, odstavíme z ohně a vmícháme majoránku. Vegan salát klasika Nakrájíme čínské zelí a nastrouháme mrkev. Zalijeme vinným octem smíchaným s olejem a přidáme nasekané ořechy nebo slunečnicová semínka. Zelný s jablkem Kysané zelí smíchame s nastrhouhaným jablkem a zasypeme kmínem. Vitamínová bomba Čínské zelí, červená řepa a nastrouhaný křen. Tofu burger Plátky uzeného tofu orestujeme na pánvi. Vložíme do rozříznuté housky, zalijeme trochou sojanézy a dáme nastouhanou mrkev najemno, můžeme přidat i další zeleninu, ale takhle to bohatě stačí. Dobrou chuť |