O prospěšnosti látek obsažených v hlívě se na vegetariánovi již psalo. Zahraniční vědci už prokázali, že glukan, který obsahuje je účinný např. při snižování cholesterolu a úpravě krevního tlaku (nemoci srdce a cévní soustavy), úpravě cukrovky, má antialergické účinky, mimořádné protinádorové efekty a další zajímavé vlastnosti. Mimo to je hlíva vhodná jako jedna z potravin, pro přípravu hlavních jídel.
400 gramů hlívy (prodává se většinou v balení po 200g)
Hlívu řádně opereme a pokrájíme. Dáme do hrnce (nejlépe typu Zepter) společně s kořením a omáčkou a necháme asi na 20 min. povařit.
Až změkne přidáme trochu olivového oleje a arašídy a lechce osmažíme. Ozdobíme např. pažitkou, petrželkou a můžete přidat sojanézu. Příloha rýže, chléb apod. Dobrou chuť ...