receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitwww.vegetarian.cz.
vegetarian.cz

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Ražniči (Most přes chuťovou řeku)

brambory

cibule

Robi

uzené tofu

zeleninový bujón

pepř, česnek

solčianku

sůl, sojovou omáčku

Nejprve připravíme marinádu, do které vložíme čtverečky robi a tofu. Složení marinády sojová omáčka, olej, zeleninový bujón, kousky uzeného tofu. Můžete použít marinovací koření, nálev do polévky, koření: tandori masala, výborná je čubrica (Bulharsko), chili apod.












Na kolečka nakrájené brambory, cibuli, na čtverečky robi, uzené tofu postupně napichujeme na jehly. To co se nevleze na jehly, vyskládáme do varné mísy, do které naklademe ražničí, směs zmražené zeleniny a jemně posolíme. Pečeme v troubě (asi na 240 stupňů) dozlatova.

Podlijeme vodou, do které přidáme tandori, čubricu, zel. bujón a prolisujeme česnek a trochu solčianky a olej. Můžeme také nechat na ražničí rozpustit sýr. Během pečení poléváme marinádou a vodou. Recept můžeme různě obměňovat přidáním tvrdého sýra, klasa, tofu.