![]() ![]() | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Ocet - nenápadný, ale silný pomocník |
![]() |
Ocet - nenápadný, ale silný pomocník - miniseriál redakce Vegetarian.cz o octě jako léku, pochutině, kosmetickém či konzervačním prostředku, dezinfekci….. Ocet - úvodem - co je to?, kdy se objevil?, jaké jsou druhy? Ocet je jeden z nejstarších fermentovaných výrobků. Fermentace - kvašení, je přeměna látky za účasti enzymů mikroorganismů, v potravinářství tento termín označuje procesy, jichž se zúčastní mikroorganismy (např. kvašení piva, vína, těsta). Je to vlastně kyselina octová, která vzniká octovým kvašením alkoholické tekutiny (vína nebo piva různého původu).
Jednotlivé druhy octa se liší původem (z ovoce nebo jiné potraviny obsahující cukr) a způsobem výroby. Příště o octě jako léku. redakce Vegetarian.cz zdroje: C. Oreyová:Zázračná síla octa © Vegetarian.cz 2000 - 2009 Šíření textů a fota je možno používat jen se souhlasem redakce. Děkujeme. | ![]() | ![]() |