receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitVEGETARIAN.CZ
VEGETARIAN.CZ



Zpět na rozhovory





Jaká bude Salima 2004 ?

Rozhovor pro Vegetarian.cz se Soňou Šmahelovou PR manažerkou Mezinárodních potravinářských veletrhů Salima 2004 ...


Vegetarian.cz: Díky očekávaném vstupu nových zemí do EU v roce 2004 a dvouletému cyklu veletrhů významně narostl počet vystavovatelů, myslíte, že bude Salima 2004 zajímavá i pro vegetariány, vegany apod... ?

Určitě ano, prezentují se zde dovozci a producenti ovoce a zeleniny, výrobci mražených produktů a sušených směsí, k vidění zde budou pekařské a cukrářské výrobky, nealkoholické nápoje a vegetariány mohou zajímat i mléčné výrobky, káva, čaj nebo víno.

Vegetarian.cz: Organizace Salimy se oproti přechozím ročníkům změnila, je zde více prostoru pro odborníky, proč?

První tři dny veletrhu (2.3. - 4.3.2004) jsou určeny primárně odborným návštěvníkům. Vystavovatelé tak mají možnost setkat se se svými zákazníky v odlišném prostředí, najít nové odběratele a celkově prezetovat svou firmu na nejvyšší úrovni před mezinárodní klientelou návštěvníků. Poslední den (5.3.2004) je určen pro veřejnost.

Vegetarian.cz: Zvýšená poptávka po biopotravinách, volání po zdravém životním stylu. Bude něco z těchto výrobků na letošní Salimě?

Ano, svou expozicí se zde prezentuje Svaz ekologických zemědělců PRO-BIO, který zastřešuje celou řadu menších výrobců a podporuje tak prezentaci jejich výrobků.


Vegetarian.cz: Na Salimě jsou Odborné doprovodné programy, bude v nich letos prostor i pro nové trendy ve zdravé výživě?

Česká společnost pro výživu a vegetariánství připravila na 3.3.2004 cyklus kratších přednášek pod názvem Seminář ochranné stravy, který se bude zabývat otázkami zdravé výživy a vegetariánství. Konat se bude v Press Centru pavilonu E.

Vegetarian.cz: Jaký bude poslední den, ten je určen pro veřejnost (5.3.2004), budou ochutnávky i pro zastánce zdravé výživy?

To záleží na vystavovatelích, co nabídnou, ale jsem přesvědčena, že budou mít pro návštěvníky jako vždy připraveno to nejlepší.

Vzhledem k vaší akreditaci mezi novináři, vím, že připravujete reportáže a rozhovory s výrobci, takže i čtenáři, kteří Salimu 2004 nemohou navštívit, se vše o novinkách pro vegetariány ze Salimy 2004 dozví na vašich stránkách.

Vegetarian.cz: Jak se vy osobně díváte na vegetariánství a jaký je Váš vztah ke zvířatům.


Vegatarián nejsem, ale inklinuji více k zeleninovým pokrmům než k masu. Ke zvířatům mám dobrý vztah, ve volném čase občas pomáhám jedné neziskové organitaci, která se zabývá jejich ochrannou.


Vegetarian.cz: Máte nějaký vzkaz čtenářům Vegetarian.cz na závěr rozhovoru?

Ano, zvu na Salimu všechny čtenáře, které zajímá, co jedí. Na Salimě budou mít možnost přesvědčit se, že čeští výrobci produkují výrobky bezpečné a srovnatelné se západní částí světa.




děkujeme za rozhovor L.V