|
Vegetariánská Lví párty - Český Lev 2004 5. března 2005 se v prostorách pražské Lucerny konal Český Lev 2004. Naše redakce byla u toho, a tak jsme pro Vás připravili z této akce exkluzivní reportáž. Mnozí z vás jste to asi sledovali v televizi, někteří možná ani nevíte, o co jde. Český Lev je každoroční slavnostní předání filmových ocenění (takový český Oscar). Za přítomnosti novinářů a televize se vyhlašují ceny za dlouholetý umělecký přínos českému filmu (letos byla oceněna paní Stella Zázvorková), divácký nejúspěšnější film roku 2004, nejlepší ženský herecký výkon, nejlepší hudba, nejlepší střih, nejlepší scénář, nejlepší režie, nejlepší film, nej, nej, nej..., zkrátka všechno nejlepší z české kinematografie za uplynulý rok. Otcem Českého Lva je pan Petr Vachler, ředitel ČFTA (Česká filmová a televizní akademie, která letos slaví 10 let své existence). Petra Vachlera již jsme vám na stránkách vegetarian.cz několikrát představovali. Ale někteří z jeho blízkých přátel nám prozradili, že si o něm myslí, že snad byl v minulém životě nějakým nebeským polobohem :-), protože během krátké doby v tomto životě získal vysoké postavení, slávu, bohatství a vliv, což jsou všechno známky dobrého osudu z předchozí zbožné činnosti. Asi si je toho pan Vachler dobře vědom, protože se svůj zbožný kredit snaží udržet hlavně tím, že je vegetarián. Díky svému vlivu a odhodlání se snaží šířit myšlenky vegetariánství mezi všemi svými přáteli a širokou veřejností. Výsledkem jeho snažení je také to, že Český Lev je VEGETARIÁN :o). V každém případě již jenom svým vegetariánstvím, je Český lev světově jedinečný. Po skončení slavnostního vyhlášení v hlavním sále Lucerny následoval velkolepý raut (zvaný též Lví párty), který probíhá v prostorách pasáže Lucerny, Černého koně a Lucerna Music Baru. Věřte nebo ne, ale během celého rautu neuvidíte ani kousek masa - všechna jídla jsou čistě vegetariánská! Na přípravě těchto nádherně nazdobených švédských stolů s vegetariánskými specialitami se podílely společnosti: Lucerna Catering, restaurace Góvinda, restaurace Balaráma a několik dalších cateringových společností. Bylo možné ochutnat také vegetariánské speciality firmy Eurorobi. Náš redaktor byl u toho, a tak využil příležitosti a položil pár otázek několika známým osobnostem, jak jinak než na téma vegetariánství (poznámka redakce: tedy, prodral se k nim v davu novinářů a fotografů). |