receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
zpět

Rýžové nudličky se zeleninou

Nejprve chci poděkovat za recept "Zelná polévka s tandoori masalou a uzeným tofu". Ta polévka je opravdu skvělá a vařím jí velmi často.

Posílám jeden jednoduchý recept:

rýžové nudličky (předem připravené podle návodu)

koření na čínu (nejlépe bez soli a glutamanu)

1 větší mrkev

1 větší paprika (bílá)

1 menší kedlubna, popř. další zelenina dle chuti

sojová omáčka, bílý jogurt

Postup:

Mrkev nakrájíme na tenké nudličky (asi 3-4 cm dlouhé), kedlubnu na kostičky, papriku na proužky. Rozehřejeme olej a přidáme zeleninu (můžeme mírně osolit, pokud máme koření na čínu bez soli, jinak raději nesolíme). Když je zelenina měkká, přidáme čínské koření (bez soli můžeme dát klidně půl balíčku), rychle promícháme a přidáme rýžové nudličky (dle velikosti hladu) a celé znovu promícháme a prohřejeme. Dáme na talíře a můžeme přidat trošku bílého jogurtu a sojovou omáčku.

Tato dávka je buď na 1 velkou porci nebo 2 malé porce. Samozřejmě si tam můžeme dát jakoukoliv jinou zeleninu dle své vlastní fantazie.

Mějte se hezky a dobrou chuť, Hanka.