Zpět na recepty Zpět na polévky |
Zelná polévka s tandoori 4 -6 středně velkých brambor 150 - 200 g kysaného zelí (půl sáčku) 1 uzeného tofu 1 kostky zeleninového bujonu 1 střední cibule 1 čajová lžička hladké mouky 1 čajová lžička tandoori masala rostlinný olej (bez GMO) Nakrájené brambory necháme vařit v 1 litru vody, osolené a okmínované. Po 10 minutách přidáme kysané zelí a na malé kostičky nakrájené tofu a opět vaříme na mírném ohni. Mezi tím si na oleji osmažíme cibulku, až zesklovatí přisypeme lžičku hladké mouky. Chvíli mícháme a nasypeme na pánev i lžičku tandori masaly. Necháme ji jen tak dlouho, než pustí barvu a vůni. Potom na pánev nalijeme hrnek vody a intenzivně mícháme, aby se žmolky postupně propojily s vodou a poté vlijeme vše do hrnces bramborami a zelím. Opět řádně promícháme a vaříme ještě 5 až 10 minut, potom už je hotovo. Dobrou chuť. |