zpět |
Vánoce bez kapra. (... co na Štedrý večer?)
Dobrý den, chci vám napsat, co jíme u nás doma na Štedrý večer.
Lety jsem se dopracovala k trojkombinaci: tofu, celer a sojové maso - od každého kousek. To všichni určite znají, ale přesto:
Přírodní tofu rozkrojím podélně a přes noc naložím do sojové omáčky Shoyu, vody a 1 str. česneku. (nálev musí být koncentrovanejší). Stejně tak sojové maso - "big steaky". (posílala jsem recept - "sojové prsty")
Sojové maso vymackám rukama a nakrájím na pět stejných kousků.
Vajíčko nepoužívám, takže recept je vhodný i pro vegany. Obaluji v rozmíchané cizrnové mouce - našlehám s vodou, nebo se dá použít hořčice bez konzervačních látek - stejný postup, nebo se mi v nouzi osvedčila i celozrnná špaldová mouka. Obaluji v drcených cornflakes - doporucuji! Je to zlatavé a křupavé!
Do bramborového salátu dávám sojanézu z Countrylifu - je výborná.
Přeji všem krásné vánoce a staštný nový rok. Lucie K. |