receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
zpět

Vánoce bez kapra. (... co na Štedrý večer?)

Dobrý den, chci vám napsat, co jíme u nás doma na Štedrý večer.

Lety jsem se dopracovala k trojkombinaci: tofu, celer a sojové maso - od každého kousek.

To všichni určite znají, ale přesto:

Přírodní tofu rozkrojím podélně a přes noc naložím do sojové omáčky Shoyu, vody a 1 str. česneku. (nálev musí být koncentrovanejší). Stejně tak sojové maso - "big steaky". (posílala jsem recept - "sojové prsty")

Sojové maso vymackám rukama a nakrájím na pět stejných kousků.

Vajíčko nepoužívám, takže recept je vhodný i pro vegany. Obaluji v rozmíchané cizrnové mouce - našlehám s vodou, nebo se dá použít hořčice bez konzervačních látek - stejný postup, nebo se mi v nouzi osvedčila i celozrnná špaldová mouka. Obaluji v drcených cornflakes - doporucuji! Je to zlatavé a křupavé!

Do bramborového salátu dávám sojanézu z Countrylifu - je výborná.

Přeji všem krásné vánoce a staštný nový rok.

Lucie K.