Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Sojové prsty: - sojové "big steaky" - z jednoho plátku je 5 prstů - sojová omáčka Shoyu - kremžská hořčice - 1 malý stroužek česneku - hrachová nebo cizrnová mouka - drcené corn flakes Nálev: (měl by být na chuť silnější) Do velkého hrnce nebo mísy nalejeme vařící vodu, sojovou omáčku Shoyu, mořskou sůl, event. vegi vegi koření, 1 lžičku kremžské hořčice, prolisovaný česnek, promícháme a naložíme velké sojové plátky, alespoň na 1/2 hodiny, lepší je hodinu a více. Potom rukou plátky co nejvíce vyždímáme, rozkrájíme na pět kousků. Z hrachové nebo cizrnové mouky našleháme s vodou těstíčko asi tak husté, jako vajíčko. Trochu osolíme mořskou solí. Kukuřičné lupínky rozdrtíme např. mezi dvěma ubrouskama válečkem na nudle. Prsty namočíme do těstíčka (nemělo by být moc husté !), obalíme v drcených lupínkách a osmažíme po obou stranách na olivovém oleji. Podáváme např. tak, že se prsty máčí v různých omáčkách (jogurt s česnekem a kurkumou, kečup Heinz se špetkou čili, sojanéza atd.) a k tomu na tenké tyčinky nakrájená čerstvá zelenina: okurky, barevné papriky, červená řepa, mrkev, pórek... Vypadá to moc hezky a ještě líp to chutná! Přeji všem, aby se měli krásně. Lucie |