Zpět na recepty Zpět na polévky |
Sejtanka
2 mladé petržele - celé 1 balíček sejtanu v oleji 3-4 větší brambory 1 cibuli 1 hrnek mléka 1-2 lžičky červené papriky 1/2 čajové lžičky mletého pepře 1 čajovou lžičku solčianky sůl, olej, hladká mouka Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostky.V 3/4 litru vody necháme brambory vařit s kmínem a solí. Mezitím najemno nakrájíme cibuli a sejtan na plátky. Na pánvi na středním ohni osmažíme cibuli se sejtanem, který jsme zaprášili pepřem. Až je cibule dozlatova, přisypeme i červenou papriku a na pánvi ji dobře promícháme, aby pustila barvu. Směs poté zalijeme hrnkem vody a přidáme do hrnce s bramborami a vaříme společně asi 10 minut. Nakonec na pánvi uděláme zásmažku z oleje a mouky, kterou zalijeme mlékem a zahustíme jí polévku. Dobrou chuť. |