receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty

Zpět na polévky



Růžodolská žampiónová polévka

Milí přátelé, posílám Vám recept na osvědčenou lahodnou i zdravou žampiónovou polévku :

Na oleji s vodou podusíme nahrubo nakrájenou cibuli (klidně velkou - jak jsme zvyklí). Když začne lehce zlátnout, přidáme rozčtvrcené nebo rozpůlené očištěné žampióny a mírně dusíme asi 3 minuty.

Pak přidáme hrníček až dva vody a koření - adžiku, kurkumu, bazalku i trošku kari, nepatrně soli - ta jde nakonec vždycky přidat dle chuti. V této chvíli lze přidat 1-2 hrsti pohankových vloček - jsou v polévce jemné a mírně ji zahustí - zdravě !

Vaříme společně asi 5 minut a zjemníme buď smetanou nebo sojovým mlékem - cca 250 ml.

Dobrou chuť

Zdraví Hana Rakušanová z Liberce - Růžodola