Zpět na recepty Zpět na polévky |
Růžodolská žampiónová polévka Milí přátelé, posílám Vám recept na osvědčenou lahodnou i zdravou žampiónovou polévku : Na oleji s vodou podusíme nahrubo nakrájenou cibuli (klidně velkou - jak jsme zvyklí). Když začne lehce zlátnout, přidáme rozčtvrcené nebo rozpůlené očištěné žampióny a mírně dusíme asi 3 minuty. Pak přidáme hrníček až dva vody a koření - adžiku, kurkumu, bazalku i trošku kari, nepatrně soli - ta jde nakonec vždycky přidat dle chuti. V této chvíli lze přidat 1-2 hrsti pohankových vloček - jsou v polévce jemné a mírně ji zahustí - zdravě ! Vaříme společně asi 5 minut a zjemníme buď smetanou nebo sojovým mlékem - cca 250 ml. Dobrou chuť Zdraví Hana Rakušanová z Liberce - Růžodola |