Zpět na recepty Zpět na polévky |
Polévka z červené řepy s misem: (recept cca na 1 litr polévky) - červená řepa: asi 1/2 středně velké bulvy - mrkev - ovesné vločky - sůl, vegi vegi koření - kukuřičný škrob - kysaná smetana - olivový olej - bio miso Na jedné lžíci oleje osmahneme hrst ovesných vloček, zalejeme vodou. Jednu polovinu červené řepy nakrájíme na kostičky, druhou nastrouháme nahrubo, to samé uděláme s mrkví, osolíme mořskou solí a vegi vegi kořením a vše povaříme do měkka. Zahustíme trochou kukuřičného škrobu, který rozmícháme v troše studené vody a za stálého míchání vlejeme do polévky. V troše horké vody rozmícháme čajovou lžičku misa, vlijeme do hotové polévky a dochutíme 1-2 lžícemi kysané smetany. Pozn.: varianta pro vegany: místo kysané smetany rozmixujeme 1/3 kostky přírodního tofu s trochou vody z polévky, vmícháme, necháme přejít varem, pokud je potřeba dosolíme a přidáme lžíci citronu. Tofu polévku zároveň zahustí. Přeji všem, aby se měli krásně. Lucie Kolací |