Zpět na recepty Zpět na polévky |
Country polévka 5 vetších brambor mražená polevková zel. směs olivový olej, kumín, sůl koření typ vegeta (bez glutamanu) houbový prášek, černý pepř, česnek, zeleninový bujón, country koření špetka koření "adamova žebra" Pracovní postup: Směs polévkové zeleniny krátce osmažíme na oleji společně s country kořením a kořením "adamova žebra". Potom zalejeme vodou přidáme brambory, sůl, kumín a necháme povařit asi 15 minut. Nakonec přidáme česnek - pokud možno doporučujeme použít česnek z ČR/SR, nejlépe uděláme, když odstraníme vnitřní zelený stonek, protože ten překyseluje organismus. Přidáme houbový prášek a kdo má rád, může přidat 1/2 kostky zeleninového bujónu nebo sušeného zeleninového bujónu. Polévku můžete doplnit (pro chlapy :-) na malé kousky nakrájeným vegetariánským salámem. |