Zpět na recepty Zpět na napoje |
Zázvorový čaj V zimní době, kdy na nás útočí bacily, je možné se možným následkům těchto útoků vyvarovat prevencí. Můžeme zvýšit přísun vitamínů, nejlépe v přírodní podobě, ale když už na nás takový bacil sedne, co teď? Jednou z těch účinných možností je zázvorový čaj. Pro přípravu je nejlépe použít celý kořen, ale pokud není čerstvý, postačí i v prášku (používá se jako koření). Příprava je jednoduchá: Do 0,5 l kovového hrnku nastrouháme cca 2 polévkové lžíce zázvoru (množství doporučujeme volit individuálně) a dolijeme vodou. Vaříme tak dlouho, až se 2/3 vody vyvaří. Po té scedíme a pijeme teplé. Zázvor má také tu výhodu, že je zásaditý a při konzumaci vitamínu C vyrovnává pH.
Závěrem bychom vám chtěli popřát dobrou chuť, ale v tomto případě se spíše hodí popřát brzké zlepšení zdravotního stavu, tento čaj tedy v této léčebné podobě nelze považovat za pochoutku, ale pomáhá ... |