receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty

Zpět na polévky



Tarka Dhal

Dhal je asi nejtypičtější indické jídlo, je to výtečná luštěninová kaše, se kterou se setkáte v Indii téměř všude. Jedna z mnoha verzí dhalů je Tarka Dhal

4 porce

2 pol. lžíce olivového
či slunečnicového oleje

1 krájená cibule,
2 stroužky strouhaného česneku

      SwarcREnd                           1 pol. lžíce strouhaného
čerstvého zázvoru

225 gr červené čočky suché

2 rajčata, oloupat,
nakrájet na kostičky

4 pol. lžíce nakrájeného
čerstvého koriandru

1 pol. lžíce rajčatového protlaku

1 čaj. lžička garam masala

800 ml vody, sůl 0.5 čaj. lžičky

1 pol. lžíce citrónové šťávy
Pita chléb

Na oleji smažíme cibuli do zlatova. Přidáme zázvor, česnek a sůl, jednou zamícháme a ihned přidáme červenou čočku, rajčatový protlak a vodu. Přivedeme do varu a na mírném plameni, za občasného míchání, vaříme 10 minut. Vmícháme rajčata, citrónovou šťávu, garam masalu a čerstvý koriandr. Mírně povaříme asi 4 - 5 minut. Ihned podáváme - velice chutné s opečeným, křupavým pita chlebem.

SwarcREnd