Zpět na recepty Zpět na polévky |
Tarka Dhal Dhal je asi nejtypičtější indické jídlo, je to výtečná luštěninová kaše, se kterou se setkáte v Indii téměř všude. Jedna z mnoha verzí dhalů je Tarka Dhal 2 pol. lžíce olivového 1 krájená cibule, 1 pol. lžíce strouhaného 225 gr červené čočky suché 2 rajčata, oloupat, 4 pol. lžíce nakrájeného 1 pol. lžíce rajčatového protlaku 1 čaj. lžička garam masala 800 ml vody, sůl 0.5 čaj. lžičky 1 pol. lžíce citrónové šťávy Na oleji smažíme cibuli do zlatova. Přidáme zázvor, česnek a sůl, jednou zamícháme a ihned přidáme červenou čočku, rajčatový protlak a vodu. Přivedeme do varu a na mírném plameni, za občasného míchání, vaříme 10 minut. Vmícháme rajčata, citrónovou šťávu, garam masalu a čerstvý koriandr. Mírně povaříme asi 4 - 5 minut. Ihned podáváme - velice chutné s opečeným, křupavým pita chlebem.
SwarcREnd
|