Zpět na recepty Zpět na polévky |
Sojové nudličky s lilkem 1 balíček sojových nudliček 1 střední lilek 3 stroučky česneku 3 čajové lžičky country koření 3/4 čajové lžičky mletého pepře olej, sůl 1 lžička vegety bez glutamanu Do vody namočíme sojové nudličky přidáme vegetu, 4 lžíce oleje a necháme stát přes noc. Druhého dne postavíme hrnec na plamen a vaříme sojové maso doměkka, nejlépe až se voda v hrnci vyvaří a nudličky se začnou mírně smažit. Potom nudličky odhrneme nakraj uvnitř hrnce, přilijeme dalží 2-3 lžíce oleje a na zbylé ploše osmažíme prolisovaný česnek. Až je česnek dozlatova, přisypeme i na kostky nakrájený lilek, který jsme předtím omyli, oloupali. Vše v hrnci prosolíme, promícháme a pod poklicí mírně dusíme tak, aby lilek postupně pustil vodu. Asi po 5 minutách přikořeníme mletým pepřem, country kořením, dolijeme hrnkem vody a za občasnéh míchání dusíme, dokud lilek nezměkne a mírně se spojí se sojovými nudličkami. Podáváme s rýží a rajčatovým salátem. Vegetarian.cz poznámka redakce: pokud si tento recept připravíte, budeme rádi, pokud nám pošlete jeho foto, rádi je uveřejníme ...
|