Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
BRAMBOROVÉ PLÁTKY V HRAŠCE SE ŠPENÁTEM Ing.Eliška Škvařilová
Hraška, voda, 1000 g brambor olej na smažení Pracovní postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi půl centimetru. Hrašku důkladně rozmícháme s vodou na hladké těstíčko. Plátky brambor namáčíme v těstíčku a postupně smažíme v horkém oleji dozlatova. Po vyndání z oleje necháme okapat na sítku. Aby se nám smažení povedlo je třeba dodržet zásady, tak jak jsou uvedeny na začátku. Podáváme: Smažené bramborové plátky jsou velice chutnou přílohou ke špenátu, dušené kapustě, či jakékoli jiné dušené zelenině. Můžeme je podávat i jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem. Přejeme vám dobrou chuť. |