receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitBylinné kávy v novém kabátě.
Bylinné kávy neobsahují kofein, ani jiné návykové látky. Jemně uklidňují mysl a ...

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


BRAMBOROVÉ PLÁTKY V HRAŠCE SE ŠPENÁTEM

Ing.Eliška Škvařilová

Hraška, voda, 1000 g brambor

olej na smažení

Pracovní postup:

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi půl centimetru. Hrašku důkladně rozmícháme s vodou na hladké těstíčko. Plátky brambor namáčíme v těstíčku a postupně smažíme v horkém oleji dozlatova. Po vyndání z oleje necháme okapat na sítku. Aby se nám smažení povedlo je třeba dodržet zásady, tak jak jsou uvedeny na začátku.

Podáváme:

Smažené bramborové plátky jsou velice chutnou přílohou ke špenátu, dušené kapustě, či jakékoli jiné dušené zelenině. Můžeme je podávat i jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.

Přejeme vám dobrou chuť.