receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty

Zpět na polévky



Dýně na smetaně, seitan na paprice

700 g dýně

1 zakysaná smetana

1/2 l vody

1 lžíce hladké mouky

šťáva z citronu

Pokud je dýně velká, odkrojíme si jen tolik, kolik budeme potřebovat. Očistíme ji a nakrájíme na kostičky. Potom ji vložíme do hrnce s vodou a dýni vaříme doměkka. Mezitím si nachystáme zakysanou smetanu, kterou promícháme se stejným dílem vody a 1 lžící hladké mouky. Až je dýně uvařená, za stálého míchání, pomalu vlijeme směs zakysané smetany s moukou. Nakonec pokrm dosolíme a ochutíme citronem.

300 g seitanu

1 střední cibule

2 stroučky česneku

1 čajová lžička černého hořčičného semínka

černá sůl, olej

1/2 polévkové lžíce červené papriky

1/2 čajové lžičky černého pepře

Na oleji opražíme černé hořčičné semínko a po chvíli je smícháme s cibulí, kterou necháme osmažit do zlatova. Přisypeme i seitan narájený na nudličky. Potom postupně přidáváme černý pepř, prolisovaný česnek, červenou papriku a černou sůl. Za občasného míchání necháme ještě smažit na mírném ohni, aby se vše dostatečně spojilo. Podáváme s čerstvým chlebem.