Zpět na recepty Zpět na polévky |
Dýně na smetaně, seitan na paprice 700 g dýně 1 zakysaná smetana 1/2 l vody 1 lžíce hladké mouky šťáva z citronu Pokud je dýně velká, odkrojíme si jen tolik, kolik budeme potřebovat. Očistíme ji a nakrájíme na kostičky. Potom ji vložíme do hrnce s vodou a dýni vaříme doměkka. Mezitím si nachystáme zakysanou smetanu, kterou promícháme se stejným dílem vody a 1 lžící hladké mouky. Až je dýně uvařená, za stálého míchání, pomalu vlijeme směs zakysané smetany s moukou. Nakonec pokrm dosolíme a ochutíme citronem. 300 g seitanu 1 střední cibule 2 stroučky česneku 1 čajová lžička černého hořčičného semínka černá sůl, olej 1/2 polévkové lžíce červené papriky 1/2 čajové lžičky černého pepře Na oleji opražíme černé hořčičné semínko a po chvíli je smícháme s cibulí, kterou necháme osmažit do zlatova. Přisypeme i seitan narájený na nudličky. Potom postupně přidáváme černý pepř, prolisovaný česnek, červenou papriku a černou sůl. Za občasného míchání necháme ještě smažit na mírném ohni, aby se vše dostatečně spojilo. Podáváme s čerstvým chlebem.
|