Zpět na literaturu |
Chléb připravený ručně nebo v domácí pekárně Na celém světě hraje tento univerzální pokrm důležitou roli jak ve všední den, tak o svátcích, oslavách či bohoslužbách. Stůl není prostřený, dokud v jeho středu neleží chléb. Není to jen příloha, ale slouží také jako druhý příbor - kouskem chleba se vytírá talíř do posledního sousta. Pokud do přípravy zapojíme svoje ruce, můžeme zažít potěšení z výroby vlastního chleba. Pokud máme domácí mlýnek na obilí, domácí pekárnu tak je to jednodužší. Stačí přidat trpělivost a dostatek času. Potom je vše na nejlepší cestě, aby u nás doma zavoněl vlastní chléb ... Kniha nabízí zhotovení domácího chleba krok za krokem od přípravy základního těsta přes rozmanité vytvarování, glazování a posypání až k upečení v troubě či domácí pekárně. Více než 100 lahodných receptů z celého světa: chleby bílé, ochucené, chlebové placky, rychlé chleby - bageta, skotské dalamánky, partybrot, pitta, panettone, ekmek, bylinkově voňavá focaccia, hořkosladký čokoládový chlebíček, briošky, sváteční Vánoční štóla či challa. Rady a tipy jaké zvolit suroviny, informační přehled o době kynutí, pečení, teplotě trouby a možnosti využití domácí pekárny. Exkluzivní fotografie vzbuzující chutě představují výběr nejznámějších druhů chleba z celého světa připravovaných podle místních tradic. Kniha, která změní začátečníka v mistra pekaře. Vegetarian.cz doporučuje!
Vydala spol. Euromedia Group, k. s. - IKAR nakoupit na knizniweb.cz (284,- Kč Klubová cena: 269,- Kč) Bežná pultová cena: 299 Kč, cena po slevách na internetu 260 až 280 Kč, |