|
|
|
Polévka z dýně hokaidó
Soutěžní příspěvek Fotosoutěže Vegetarian.cz
autor: Marta Novotná
Potřebujeme:
střední dýně hokaidó (nejlépe BIO)
cibule, olej,
zeleninový bujón, sůl,
olej (6 lžic)
smetana (na vaření nebo zakysaná)
Postup:
Dýni hokaidó omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka, nakrájíme i se slupkou na kostečky (dobře omytá, se nemusí loupat).
Cibuli nakrájíme, osmažíme na oleji, přidáme kostečky dýně, krátce osmažíme, dále zalijeme vodou, osolíme, přidáme bujón a vaříme do změknutí.
Pokud chceme polévku krémovou, povařenou dýni rozmixujeme a přidáme smetanu. Obojí není nutné, velmi chutné jsou i nerozvařené kousky dýně v polévce.
| | |