receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty

Zpět na buchty

Polévka z dýně hokaidó

Soutěžní příspěvek Fotosoutěže Vegetarian.cz

autor: Marta Novotná

Potřebujeme:

střední dýně hokaidó (nejlépe BIO)
cibule, olej,
zeleninový bujón, sůl,
olej (6 lžic)
smetana (na vaření nebo zakysaná)


Postup:

Dýni hokaidó omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka, nakrájíme i se slupkou na kostečky (dobře omytá, se nemusí loupat).

Cibuli nakrájíme, osmažíme na oleji, přidáme kostečky dýně, krátce osmažíme, dále zalijeme vodou, osolíme, přidáme bujón a vaříme do změknutí.

Pokud chceme polévku krémovou, povařenou dýni rozmixujeme a přidáme smetanu. Obojí není nutné, velmi chutné jsou i nerozvařené kousky dýně v polévce.