receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty

Zpět na buchty

Svíčková s tymiánem

Soutěžní příspěvek Fotosoutěže Vegetarian.cz

autor:Jaroslav Jašek

6 porcí

Základní recept:

2 větší cibule
1 větší mrkev
1větší petržel
půlka celeru (asi 200g)
dýně Hokaido (400-500g)
olej (6 lžic)
bobkový list (1-2 listy)
nové koření (asi 5 kuliček)
tymián, sůl
hořčice (1 čaj. lžička)
voda dle potřeby

Zeleninu nakrájíme na kousky (Hokaido i se slupkou),trošku osmahneme cibuli a pak orestujeme i ostatní zeleninu. Přidáme koření, osolíme a zalejeme vodou (nejméně 1/4 l).

Vaříme do měkka, pak necháme trochu vychladnout, vyndáme kousky koření a jemně rozmixujeme s přídavkem hořčice. Dle potřeby naředíme vodou a uvedeme zpět k varu. Hotovo,

Verze 2: V trošce vody rozmícháme 2 -3 lžičky hladké mouky a povaříme v základní omáčce 7-10 min. Naředíme vodou dle konzistence.

Verze 3: Laktovegetariánská varianta obohatí základní recept mléčnou bílkovinou tak, že na závěr vmícháme smetanu, zakysanou smetanu, jogurt, máslo...