receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty

Zpět na buchty

Indický květákový šleh

Soutěžní příspěvek Fotosoutěže Vegetarian.cz

autor:Terezie Migelová


Příprava:

Na rozehřátém oleji restujeme asi 1 minutu curry koření. Přidáme strouhaný zázvor (asi 2,5 cm), 1 cibuli (nasekanou na kousky), 2 stroužky drceného česneku a pár minut mícháme.


                             

Poté přidáme růžičky květáku, 2 brambory (nakrájené na kostky) a 2 mrkeve (nakrájené na kostky), promícháme, aby se zelenina obalila kořením a dusíme 5 min. Horkou vodou zalijeme 50 g strouhaného kokosu a necháme chvilku odstát.

K zelenině v pánvi přidáme 1 zelenou papriku nakrájenou na kousky, 400 g loupaných ster. rajčat, zalijeme kokosovou vodou, osolíme, opepříme, přivedeme k varu. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme 25 až 30 min. Nakonec vmícháme citronovou šťávu. Podáváme nejlépe s rýží nebo s chlebem.

                                


Originální receptura a foto - fotosoutěže Vegetarian.cz