receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz




SETKÁNÍ zájemců o vegetariánské stravování

Česká společnost pro výživu a vegetariánství a Sdružení Jóga v denním životě Vás zvou na SETKÁNÍ zájemců o vegetariánské stravování podle zásad ochranné stravy - víkend 19. - 21. října 2007
Na Setkání najdete odpovědi například na otázky

* Má vegetariánství nějaká rizika?

* Proč se někteří vegetariáni vrací ke konvenční stravě?

* Proč nám chutná nezdravé?

* Jak zdravě vegetariánsky stravovat své dítě?

* Co jíst v těhotenství a kterak přejít z kojení na pevnou stravu?

* Jak nejlépe s vegetariánstvím začít?

* Jak si mohu ověřit, že můj způsob životosprávy je správný?

Cíl Setkání

* Seznámit účastníky s vegetariánským způsobem života tak, aby mohli sami s jistotou pokračovat vlastním studiem nebo využít možností dalšího vzdělávání, které připravuje ČSVV ve spolupráci s JDŽ. * Setkání je úvodem a prvním stupněm připravovaného vzdělávání.
Setkání přináší praktické a teoretické rady vztahující se ke zdravému vegetariánství, a to pro všechny věkové skupiny ve všech životních situacích. Program bude uzpůsoben dle zájmu účastníků.

Lektoři Manželé Jaroslav a Eliška Škvařilovi, kteří se již více než dvacet let stravují vegetariánsky. Vychovali spolu pět vegetariánských dětí a mají tudíž s tímto způsobem výživy bohaté zkušenosti.

Ing. Eliška Škvařilová - členka odborné skupiny pro gastronomii České společnosti pro výživu a vegetariánství, vedoucí vývoje Klaso sortimentu, sortimentu firmy Ceria, autorka několika kuchařek a norem bezmasých jídel, spoluautorka a lektora Rekvalifikačního kurzu pro obor kuchař a prodavač se zaměřením na lakto-ovo-vegetariánskou stravu, na zdraví prospěšné potravinářské výrobky a aktivní životosprávu. Od roku 1981 cvičitelka jógy, držitelka celoevropského certifikátu, absolventka Specializačního studia pro učitele waldorfských škol.

Jaroslav Škvařil - lektor odborné skupiny pro nutrici České společnosti pro výživu a vegetariánství (ČSVV) se zaměřením na problematiku bílkovin a výživových směrů. Od roku 1990 se podílí na vymezení pojmu Ochranná strava a je autorem srovnávací teorie: Stupně stravovací úrovně a Stupně aktivní životosprávy, je spoluautor a lektor Rekvalifikačního kursu pro obor kuchař a prodavač se zaměřením na lakto-vegetariánskou stravu.

více na www.csvv.cz

































Inzerce