receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz

zpět


Přirozenou součástí Pangaminu jsou zejména :

Biologicky cenné látky dusíkaté (proteiny, cerevisin, zymokasein, nukleoproteidy, glutathion, esenciální aminokyseliny).

Glycidy (zvl. glykogén, ribosa, desoxyribosa) Lipidy (nenasycené mastné kyseliny, zvl. kys. linolová a linolenová, označovaná jako vitamin F).

Fosfatidy a steroly (lecithin, kefalin,ergosterol, a steroly podobné pohlavním hormonům). Minerální látky (Ca, P, K, Mg, Na)

Prvky stopové (Fe, I, Cu, Zn, Mn atd.).

Vitaminy (Thiamin, riboflavin, pyridoxin, niacin, kys. listová, kys. panthotenová, kys. p-aminobenzoová, kys. pangamová, kalciferol, cholin).

Enzymy jak ze skupiny hydrolaz, tak desmolaz.

Ostatní biologicky účinné látky (biotin, inozitol, protianemický faktor, glykokininy, cytochrom, melaninové pigmenty atd).