receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz

zpět


Vitamin B15

Před několika desítkami let byla z kvasnic izolována nová látka, která byla na základě svých vlastností zařazena do skupiny vitaminů B a označena jako vitamin B15 s pojmenováním kyselina pangamová. Právě od ní je odvozen název PANGAMIN,který je na základě Čs. patentu vyráběn v pivovaru Braník od roku 1958. Jedná se o látku, která má velmi příznivý vliv na hojení zánětu jater, především stavu po infekční žloutence a na jaterní cirhózy, zvláště u osob s nadměrnou konzumací alkoholu.

Klinicky byl PANGAMIN testován na mnoha pracovištích. Například výzkum zprostředkovaný Ligou proti rakovině na dvou klinických pracovištích jednoznačně prokázal, že: "PANGAMIN je vhodným preparátem při radio-chemoterapii u léčených onkologických pacientů. Mírní také intenzitu zažívacích potíží a snižuje výskyt infekčních chorob. Chrání játra a je vhodný při únavovém syndromu".