Zpět na recepty |
Salát z naklíčené čočky 4 lžíce čočky 1 malé čínské zelí 1 sáček oliv 6-10 ředkviček olej 1 lžička cukru sůl 2 lžičky citrónu Čočku připravíme minimálně dva dny dopředu. Do misky nasypeme čočku, kterou jsme zalili vodou a necháme ji přes noc nabobtnat. Ráno, než jdeme do práce můžeme čočku slít tak, aby zůstala vlhká. Je vhodné ji přikrýt vlhkým papírovým ubrouskem, aby se zabránilo rychlejšímu vypařování a osychání. Misku necháme stát při pokojové teplotě. Večer ji propereme, aby nezasmrádla. Propírání opakujeme dvakrát denně a čočka nám postupně klíčí a přesto zůstává čerstvá až 5 dní. Pokud jí namočíme více, můžeme ji postupně spotřebovávat. Nakrájíme, ředkvičky, čínské zelí, olivy a vše promícháme s naklíčenou čočkou. Přidáme kořenící přísady a opět promícháme. Salát je velmi svěží a lehký. Výborně se hodí i ke klaso-řízku s bramborovým salátem. |