Zpět na recepty |
SALÁT Z ČERVENÝCH PAPRIK, CHERRY RAJČÁTEK, SALÁTOVÉ OKURKY, MLADÝCH CIBULEK , SÝRA A OLIVOVÉHO OLEJE. Zdravím všechny příznivce vegetariánské a veganské stravy, ale zdravím i ty jedince, kterým maso stále ještě chutná. Protože zvláště pro ně bude určitě velmi vhodnou inspirací následující recept na chutný zeleninový salát. takže, prosím, čtěte: Papriku nakrájíme na kostičky, rajčátka rozpůlíme, oloupanou okurku a cibulky nakrájíme na slabé plátky. Do mísy vložíme pokrájené zeleninové plody, mírně osolíme a opepříme, zakápneme troškou zastudena lisovaného olivového(ale klidně i jiného)oleje a podle chuti a zvyku doplníme na kostičky nakrájeným sýrem (například krolewským 45% nebo balkánským sýrem, řeckým sýrem feta, mozzarelou či zottarelou, pro vegany samozřejmě přichází v úvahu na kostičky nakrájené tofu, tempeh, robi maso a další veganské dobrůtky) Zdraví Věra Ondroušková
|