receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty


Obilný tatarák

150g pšenice

1 bobkový list

2 lžičky mletého koriandru

1 cibule

1 rajčatový protlak

2 stroučky česneku

2 špetky mletého pepře

1 lžička majoránky

sůl, olej

Pšenici přes noc namočíme a druhého dne uvaříme s bobkovým listem. Na oleji osmažíme koriandr, cibuli, přimícháme rajčatový protlak a namixovanou pšenici. Dochutíme kořením a řádně vše promícháme. Pokud pšenice obsahuje málo lepku a pomazánka špatně drží při sobě, můžeme tyto nedostatky vylepšit tím, že do směsi uděláme zásmažku, kterou i s pomazánkou ještě chvíli povaříme. Konečnou hustotu ovlivníme dolitím požadovaného množství vody. Jednoduché a báječně to chutná ...