Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Kapustové (zelné) závitky a špízy
Hraška, voda kapustové nebo zelné listy klaso nebo sýr párátko, olej na smažení Pracovní postup: Velké kapustové nebo zelné listy rozebereme (na osobu počítáme asi dva listy) a spaříme po dobu dvou minut v horké vodě, pak necháme okapat. Silnější část listu naklepeme, aby se dal dobře smotávat. Klaso, Cerii, sýr nebo tofu nakrájíme na hranolky o velikosti závitku. Položíme do středu listu, pevně smotáme a propíchneme párátkem.
Hrašku důkladně promícháme s vodou na těstíčko. Jednotlivé závitky namáčíme v těstíčku a pak vysmažujeme v horkém oleji. Smažíme zvolna, aby těstíčko uvnitř listu nezůstalo syrové. Po vyndání z oleje necháme okapat. Jak podávát? Závitky podáváme s vařenými bramborami či bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Na osobu počítáme asi dva závitky. |