Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Zeleninové placky s hraškou
2 lžíce ovesných vloček 2 lžíce ječných vloček 100 g mražené zeleninové směsi 2 lžíce celozrnné mouky 2 lžíce polohrubé mouky 2 lžíce hrašky 1 lžíce houbového prášku 1 - 1 1/2 hrnku vody 1 lžíce houbového prášku majoránka, sůl, pepř 2 stroučky česneku Do vody namočíme na 15 minut vločky a potom postupně přidáváme mírně namixovanou zeleninu, houbový prášek, veškeré koření a dochucovadla. Pokud je směs řídká můžeme ji zahustit jakýkoli druhem mouky podle vlastního výběru. Smažíme je na pánvi po obou stranách. Na obrázku jsou, ale dva druhy placek. Do toho horního byl přidán těsně před smažením nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, je možné si je různě zpestřit. Na obrázku s přílohou nakládaných dubových hřibů. |