Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Zeleninové rizoto 1 hrnek rýže 1 hrnek krájených fazolových lusků 1 mrkev 1 cibule
1petržel 1/4 hrnku červené čočky 2 špetky koření vegi-vegi 1 lžička mletého koriandru 1 bobkový list, sůl 1 strouček česneku 1 uzené tofu 1 lžíce sojové omáčky 1 lžíce mořských řas Propereme rýži a dáme ji asi na 10 minut vařit do hrnce společně s červenou čočkou a zelenými fazolkami. Mezitím nadrobno nakrájíme cibuli, nastrouháme mrkev a petržel. Toto vše dáme smažit na pánev. Nejdříve cibuli, až je dozlatova přidáme i kořenovou zeleninu a pak přihodíme i nakrájené tofu. Směs vsypeme k rýži, okořeníme solí, prolisovaným česnekem, vegi-vegi, mořskými řasami, bobkovým listem, koriandrem, sojovou omáčkou, zelenou petrželkou, podlijeme hrnkem vody a řádně promícháme. Vaříme 5 minut, potom ztlumíme plamen a necháme asi ještě 10 minut na mírném ohni dojít. |