receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitwww.vegetarian.cz.
vegetarian.cz

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Zeleninové rizoto

1 hrnek rýže

1 hrnek krájených fazolových lusků

1 mrkev

1 cibule

1petržel

1/4 hrnku červené čočky

2 špetky koření vegi-vegi

1 lžička mletého koriandru

1 bobkový list, sůl

1 strouček česneku

1 uzené tofu

1 lžíce sojové omáčky

1 lžíce mořských řas

Propereme rýži a dáme ji asi na 10 minut vařit do hrnce společně s červenou čočkou a zelenými fazolkami. Mezitím nadrobno nakrájíme cibuli, nastrouháme mrkev a petržel. Toto vše dáme smažit na pánev. Nejdříve cibuli, až je dozlatova přidáme i kořenovou zeleninu a pak přihodíme i nakrájené tofu. Směs vsypeme k rýži, okořeníme solí, prolisovaným česnekem, vegi-vegi, mořskými řasami, bobkovým listem, koriandrem, sojovou omáčkou, zelenou petrželkou, podlijeme hrnkem vody a řádně promícháme.

Vaříme 5 minut, potom ztlumíme plamen a necháme asi ještě 10 minut na mírném ohni dojít.