Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Zeleninový džuveč Pro 4 osoby potřebujeme: 200 g bílých fazolí Fazole předem namočíme cca na 6 hodin. Pak vodu slijeme a propláchneme. V nové vodě uvaříme doměkka. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a po chvilce přidáme očištěný a na tenké plátky nakrájený česnek. Rajčata spaříme a sloupneme slupku. Nakrájíme na osminky a přidáme spolu s nakrájenou paprikou k cibuli a česneku. Chvíli podusíme. Cuketu řádně omyjeme. I se slupkou ji nakrájíme na kostičky. Přidáme ke směsi. Osolíme a přidáme koření podle chuti. Asi 10 minut dusíme zvolna na mírném plameni, dokud cuketa nezměkne. Nakonec do směsi přidáme vařené fazole a promícháme. Podáváme s celozrnným pečivem. Zdraví Vás - Vaše věrná čtenářka Jana Hudcová |