receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitwww.vegetarian.cz.
vegetarian.cz

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Zeleninový džuveč

Pro 4 osoby potřebujeme:

200 g bílých fazolí
1 menší cuketa
3 větší rajčata (nebo plechovka loupaných rajčat)
2 bílé papriky
1 cibule
4 stroužky česneku
olej, kurkuma, chilli omáčka, sojová omáčka (podle chuti), sůl

Fazole předem namočíme cca na 6 hodin. Pak vodu slijeme a propláchneme. V nové vodě uvaříme doměkka. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a po chvilce přidáme očištěný a na tenké plátky nakrájený česnek. Rajčata spaříme a sloupneme slupku. Nakrájíme na osminky a přidáme spolu s nakrájenou paprikou k cibuli a česneku. Chvíli podusíme. Cuketu řádně omyjeme. I se slupkou ji nakrájíme na kostičky. Přidáme ke směsi. Osolíme a přidáme koření podle chuti. Asi 10 minut dusíme zvolna na mírném plameni, dokud cuketa nezměkne. Nakonec do směsi přidáme vařené fazole a promícháme. Podáváme s celozrnným pečivem.

Zdraví Vás - Vaše věrná čtenářka

Jana Hudcová