receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitBez kapra
vegetarian.cz

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Zeleninový špíz

Různobarevná zelenina nakrájená na malé kousky , napíchaná na špejli a osmažená v Hrašce je velice dekorativní, ale i chutný pokrm.

Hraška, voda

červená a zelená paprika

cibule, žampion

krátce předvařený celer

olej na smažení, párátka

Zeleninu nakrájíme na přibližně stejné kousky přibližně o velikosti 3 cm. Tvrdší druhy jako celer krátce povaříme ve slané vodě. Na párátko napícháme různé druhy zeleniny , které jsou barevně prostřídány. Hrašku důkladně promícháme s vodou na hladké těstíčko. V pánvi rozehřejeme olej . Jednotlivé špízy namáčíme do těstíčka a pak smažíme v horkém oleji. Je důležité, aby se špízy smažily zvolna a tak se dosáhlo jejich prosmažení. Po vyndání necháme okapat.

Podáváme:

Špízy podáváme jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem nebo s vařenými bramborami, nebo bramborovou kaší.