Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Zapékané brambory s brokolicí a sýrem
1 kg brambor, 1 ks brokolice 4 lžíce mražené zeleniny 2 lžíce olivového oleje 70 g másla, 200 g eidamu 1 lžíce sojové omáčky sůl, grilovací koření Brokolici omyjeme, naporcujeme a vložíme do hrnce s ostatní zeleninou. Podlijeme 1 hrnkem vody, dvěma lžícemi olivového oleje, zakapeme kvalitní sojovou omáčkou (nejlépe přírodně fermentovanou), mírně osolíme a necháme na mírném ohni vařit do změknutí. Poté hrnec odstavíme a zeleninu necháme vychladnout. Brambory opereme a uvaříme ve slupce. Po oloupání je prolisujeme přes kovové kolečko používané na bramborový salát. Varnou misku vymastíme máslem a vrstvíme střídavě brambory a zeleninu, kterou jsme proložili proužky tvrdého sýra. Horní vrstvu posypeme grilovacím kořením a posypeme strouhaným sýrem. Zbytek zeleninového vývaru vlijeme na misku a vše dáme do trouby zapéct. Podáváme s rajčatovým salátem. Variace: eidam zaměnte za čedar, použijte sladké brambory a bylinky estragon nebo bazalku ... |