receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitKonference EVU 2001
Istanbul 2001

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Vánoční bramborový salát

500g brambor

300g mrkve a celeru

200g kyselých okurek

150g hrášku

300g bílého jogurtu nebo sojové majonézy

2 čl hořčičného semínka

1 čl zázvoru

1 čl sladké papriky

1/2 čl černého pepře

1 čl kurkumy

2 čl soli

olej

Brambory, mrkev a celer uvaříme v páře, nakrájíme na kostičky nebo protlačíme drátěným sítkem. Nakrájíme kyselé okurky. Osmažíme koření na oleji a zamícháme do jogurtu spolu se solí. Touto majonézou zalijeme zeleninu a vše dobře promícháme. Můžeme dokyselit vodou z okurek nebo citrónovou šťávou.