Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Tofu s mrkví 1 bílé tofu 4-6 mrkví 1 rajčatový protlak 1/2 lžičky mletého koriandru 1/2 lžičky mletého řeckého sena 1/2 lžičky mletého kumínu 1/2 lžičky kurkumy 1/4 lžičky čili 1 lžička sojové omáčky 1 lžička cukru, sůl Na oleji zpěníme mleté koření. (Použití kořenění je individuální, zde uvedené množství je pálivé). Po chvíli přisypeme na kolečka nakrájenou mrkev a na kostky nakrájené tofu. Smažíme, až mrkev pustí barvu. Potom přidáme rajčatový protlak, hrnek vody, sojovou omáčku, cukr a sůl. Vaříme, dokud mrkev nezměkne. Nakonec zahustíme zásmažkou. Můžeme podávat s těstovinami. ( Zde použité trojbarevné bezvaječné vrtulky.) |