receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitKonference EVU 2001
Istanbul 2001

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Tempeh s rýží a červenou čočkou

3/4 hrnku rýže

1/4 hrnku červené čočky

1 balíček předsmaženého tempehu

1 lžíce celerové nati (sušená)

1 lžíce sojové omáčky

sůl, olej

Rýži s červenou čočkou důkladně propereme a dáme vařit s hrnkem vody. Osolíme. Během vaření si na kostky nakrájíme tempeh. V pánvi na oleji zpěníme celerovou nať a po chvíli přidáme i tempeh, který trochu osmažíme tak, aby se obě chutě smísily. Směs přimícháme do skoro uvařené rýže s čočkou. Přidáme ještě 1/4 hrnku vody, v níž jsme rozpustily sojovou omáčku. Vše necháme dojít v hrnci pod pokličkou na mírném ohni asi 10 minut.

Přejeme vám dobrou chuť.