receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitwww.vegetarian.cz.
vegetarian.cz

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Křupavá slanina s houbami

Pokud Vám ještě zůstaly sušené houby (v našem případě je to hřib dubový, pokud nezůstaly, lze je i koupit) můžete si zkusit náš nový recept ...

50 g sojového texturátu křupavá slanina

2 hrsti sušených hub

sůl, 500-750 ml vody

3-4 lžíce oleje

1 strouček česneku

2 špetky mletého pepře

1 špetka majoránky

1 špetka mořských řas

Asi na jednu hodinu namočíme dohromady texturát a houby, tak aby byly ponořené ve vodě. Potom je postavíme v hrnci na oheň a přivedeme do varu. Přidáme sůl, pepř, mořské řasy a olej. Vaříme přibližně 10-15 minut, než se vyvaří většina vody. Potom dokořeníme česnekem a majoránkou. Směs ještě chvíli povaříme.

Na výrobu bramborových knedlíků bylo použito polotovaru - bramborové knedlíky v prášku, ke kterým byly přidány 3 lžíce celozrnné mouky a o trochu více vody.

Kysané zelí

1 kg kysaného zelí

1 střední cibule

1 hrnek vody

olej, sůl, cukr

2 lžíce hladké mouky

Zelí necháme se solí, cukrem a vodou vařit přibližně 10 minut. Poté na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme hladkou mouku a uděláme zásmažku, kterou vlijeme do zelí. Ještě chvíli necháme vařit a dochutíme podle potřeby. Křupavou slaninu s houbami jsme doplnili bramborovými knedlíky a zelím. Může být doplněna např. křenovou omáčkou, či jako chuťovka s chlebem a okurkou.