Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Křupavá slanina s houbami Pokud Vám ještě zůstaly sušené houby (v našem případě je to hřib dubový, pokud nezůstaly, lze je i koupit) můžete si zkusit náš nový recept ... 50 g sojového texturátu křupavá slanina 2 hrsti sušených hub sůl, 500-750 ml vody 3-4 lžíce oleje 1 strouček česneku 2 špetky mletého pepře 1 špetka majoránky 1 špetka mořských řas Asi na jednu hodinu namočíme dohromady texturát a houby, tak aby byly ponořené ve vodě. Potom je postavíme v hrnci na oheň a přivedeme do varu. Přidáme sůl, pepř, mořské řasy a olej. Vaříme přibližně 10-15 minut, než se vyvaří většina vody. Potom dokořeníme česnekem a majoránkou. Směs ještě chvíli povaříme. Na výrobu bramborových knedlíků bylo použito polotovaru - bramborové knedlíky v prášku, ke kterým byly přidány 3 lžíce celozrnné mouky a o trochu více vody. Kysané zelí 1 kg kysaného zelí 1 střední cibule 1 hrnek vody olej, sůl, cukr 2 lžíce hladké mouky Zelí necháme se solí, cukrem a vodou vařit přibližně 10 minut. Poté na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme hladkou mouku a uděláme zásmažku, kterou vlijeme do zelí. Ještě chvíli necháme vařit a dochutíme podle potřeby. Křupavou slaninu s houbami jsme doplnili bramborovými knedlíky a zelím. Může být doplněna např. křenovou omáčkou, či jako chuťovka s chlebem a okurkou. |