receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitwww.vegetarian.cz.
vegetarian.cz

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Seitan, zelí, noky

Seitan:

200-400 g seitanu

olej, sůl

2 stroučky česneku

country koření

Na oleji necháme zeskolovatět najemno nakrájenou cibulku.a potom na ni klademe seitan, který jsme před tím nakrájeli na plátky, potřeli česnekem, osolili a posypali country kořením.

Zelí:

500-700 g syrového zelí

1 cibule, olej

špetka kmínu

1 čajová cukru

sůl, citron

hladká mouka

Nakrouháme zelí a vaříme je 15 minut se solí a kmínem. Na pánvi na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli a krátce smažíme. Po chvíli ji zasypeme necelou polévkovou lžicí hladké mouky, pořádně promícháme a až nám začne mouka zlátnou, zalijeme ji 1/2 hrnkem vody. Opět rychle promícháme a z pánve ji vlijeme do hrnce se zelím, které necháme na mírném ohni ještě asi 5 minut vařit. Dochutíme cukrem a citronem.

Noky:

2 hrnky sypké směsi na halušky

voda, sůl, olej

V míse vytvoříme ze směsi, soli a vody polotuhé těsto. Necháme je chvíli odležet a mezitím postavíme hrnec s vodou a přivedeme ji do varu. Lžicí odkrajujeme z mísy noky, které pokládáme do vrouví vody. Až jsou všechny, noky v hrnci promícháme, aby nezůstaly přilepené ke dnu. Zhruba po 10 minutách ( nebo také až vyplavou) je vytáhneme a omastíme v míse.