Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Seitan, zelí, noky
Seitan: 200-400 g seitanu olej, sůl 2 stroučky česneku country koření Na oleji necháme zeskolovatět najemno nakrájenou cibulku.a potom na ni klademe seitan, který jsme před tím nakrájeli na plátky, potřeli česnekem, osolili a posypali country kořením. Zelí: 500-700 g syrového zelí 1 cibule, olej špetka kmínu 1 čajová cukru sůl, citron hladká mouka Nakrouháme zelí a vaříme je 15 minut se solí a kmínem. Na pánvi na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli a krátce smažíme. Po chvíli ji zasypeme necelou polévkovou lžicí hladké mouky, pořádně promícháme a až nám začne mouka zlátnou, zalijeme ji 1/2 hrnkem vody. Opět rychle promícháme a z pánve ji vlijeme do hrnce se zelím, které necháme na mírném ohni ještě asi 5 minut vařit. Dochutíme cukrem a citronem. Noky: 2 hrnky sypké směsi na halušky voda, sůl, olej V míse vytvoříme ze směsi, soli a vody polotuhé těsto. Necháme je chvíli odležet a mezitím postavíme hrnec s vodou a přivedeme ji do varu. Lžicí odkrajujeme z mísy noky, které pokládáme do vrouví vody. Až jsou všechny, noky v hrnci promícháme, aby nezůstaly přilepené ke dnu. Zhruba po 10 minutách ( nebo také až vyplavou) je vytáhneme a omastíme v míse. |