Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Rýžové závitky - rýžový papír - sojový granulát - sojová omáčka Shoyu - mrkev - světlé zelené papriky nebo žampiony - koření: kari, sambar masala, chilli atd. - kukuřičný škrob - lžička hořčice bez konzervace a Heinz kečupu (bez konzervace) - olej Nejdříve si připravíme náplň, kterou budeme balit do rýžového papíru: - sojový granulát (cca 1 hrnek) spaříme v sítu vařící vodou, vymačkáme vodu a nasypeme do mísy - papriky nakrájíme na malinké kostičky a osmahneme na troše oleje s kari a omáčkou Shoyu (místo papriky můžeme použít např. žampiony) - přidáme ke granulátu - nastrouháme najemno střední mrkev - přidáme koření podle chuti (sambar masalu, wurzl, chilli, vegi vegi...) - promícháme, přidáme lžičku hořčice a kečupu, lžíci kukuřičného škrobu, ev. hrachové nebo cizrnové mouky - zakapeme sojovou omáčkou Shoyu - pozor - už nesolíme, omáčka je dost slaná Do velkého talíře nebo jiné nádoby, která má průměr kukuřičného papíru nalejeme trochu horké vody a ponoříme papír, máčíme tak dlouho, dokud nezměkne - cca 2 - 3 minuty - papír přeneseme na čistou utěrku, zeshora osušíme a do horní poloviny položíme asi 1 lžíci náplně - přeložíme horní okraj, potom po stranách a dorolujeme do konce - závitky smažíme po obou stranách dozlatova (během balení si dáme máčet další papír) Podáváme s celozrnnou rýží, závitky můžeme pokapat omáčkou: - 1 lžíce Shoyu, 1 lžička citronu, oleje a prolisovaný česnek Dobrou chuť přeje Lucie |