Zpět na recepty Zpět hlavní ... |
Robi tatarák 2 plátky robi 1 cibule, olej 1 čajová lžička černého hořčičného semínka 1 čajová lžička kumínu (římský kmín) 2 lžíce rajčatového protlaku 2 hrsti ovesných vloček 2 stroučky česneku 1/2 čajové lžičky pepře citron, sůl 1-2 čajové lžičky cukru 2 lžíce lněné mouky kečup (na dochucení) Na oleji zpěníme kumín a hořčičné semínko a postupně přidáme i cibuli a na nudličky nakrájené robi. Smážíme, až nám robi chytne barvu dozlatova přisypeme i koření, protlak, hrnek vody a ovesné vločky. Vaříme, až nám ovesné vločky změknou, potom vše dochutíme cukrem, solí a citronem, popřípadě i kečupem. A po konečném přidání lněné mouky ještě chvíli vaříme. Podáváme na opečeném chlebu s petrželkou a rajčaty. Dobrou chuť. |