receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty

Zpět hlavní ...



Robi tatarák

2 plátky robi

1 cibule, olej

1 čajová lžička černého hořčičného semínka

1 čajová lžička kumínu (římský kmín)

2 lžíce rajčatového protlaku

2 hrsti ovesných vloček

2 stroučky česneku

1/2 čajové lžičky pepře

citron, sůl

1-2 čajové lžičky cukru

2 lžíce lněné mouky

kečup (na dochucení)

Na oleji zpěníme kumín a hořčičné semínko a postupně přidáme i cibuli a na nudličky nakrájené robi. Smážíme, až nám robi chytne barvu dozlatova přisypeme i koření, protlak, hrnek vody a ovesné vločky. Vaříme, až nám ovesné vločky změknou, potom vše dochutíme cukrem, solí a citronem, popřípadě i kečupem.

A po konečném přidání lněné mouky ještě chvíli vaříme. Podáváme na opečeném chlebu s petrželkou a rajčaty.

Dobrou chuť.